Linnoitus Open 2023

Linnoitus Open - Etelä-Karjalan suurin frisbeegolfkilpailu kilpailtiin jälleen Lappeenrannan Linnoituksessa 13.5.2023. Tasainen kilpailu ratkesi vasta jatkoväylillä!

Jo aamulla oli havaittavissa hienon kisapäivän tuntua, kun päivä valkeni Lappeenrannassa ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämpimänä ja aurinkoisena. Linnoituksen valleille alkoi pikkuhiljaa valua niin toimitsijoita, talkooalaisia, kilpailijoita kuin yleisöäkin. Päivän kuluessa kilpailemaan olisi suuntaamassa 144 pelaajaa kahteen lohkoon ja neljään sarjaan jaettuna.

Kellon lyötyä kahdeksan radalle suuntasi A-lohkossa pelanneet 72 avoimen kilpailijaa. Katseet kiinnittyi erityisesti niin sanottuun kuumaan ryhmään jossa pelasi viime vuoden kärkikaksikko Juho Parviainen - Elmo Minkkinen sekä Lappeenrannan koviten reitattu Kasperi Kivimäki ja paikallinen nuori Veeti Hyvärinen. Kierroksen kovimmasta tuloksesta (-11) vastasikin Parviainen. Kärkikorttiin Parviaisen kaveriksi paikan lunastivat Werneri Kivipato (-9) sekä kolmatta sijaa yhteistuloksella (-7) jakavat Atte Ruuskanen ja Niko Pakarinen. Heti kärkikortin takana tilanne oli hyvin kutkuttava, sillä tulokessa -6 oli kiinni yhdeksän pelaajaa.

A-lohkon suunnattua ruokatauolle pääsi rataa valloittamaan B-lohkossa pelanneet naiset, masterit ja juniorit. Erot pysyivät pieninä tässäkin lohkossa. Naisissa kovimman kierrostuloksen (-2) heitti Jenna Hirsimäki ja heti perässä tulivat Nina Rajala (-1) ja Maria Asikainen (0). Mastereissa viisi parasta mahtui kolmen heiton sisään. Kärkipaikka Topi Palsalle tuloksella -8 ja kärkikorttiin kavereiksi toista sijaa -6 tuloksella jakavat Eetu Hartikainen, Jani Riihelä ja Mika Etholen. Heti kärkikortin perässä vaanimassa on Linnoitus-konkarti Timo Ruuska tuloksella -5. Junioreissa kärkikolmikon muodostivat Atte Lehtinen (-8), Leevi Kylliäinen (-7) ja Aatu Ihalainen (-4). Kolmikon perässä tuloksessa -3 tauolle suuntasivat Tuomas Tynkkynen ja Mika Loikkanen.

Vaikka yksi avoimen kärkitaistelusta joutui jättämään kilpailun kesken tauon aikana, oli muut valmiita taistelemaan voitosta. Tuloskortit näyttivät kovinkin vihreältä ja palkintosijat ratkesivat vasta aivan kierroksen lopussa. Nähtiinä kaksinumeroisia pakkaslukemiakin kolme kappaletta. Yksi niistä kuului Kivimäelle (-13) ja kaksi muuta kansallisista kisoistakin tutuille Niko Puumalaiselle (-10) ja Paavo Putolle (-12). Kärkiryhmä ei täysin pystynyt vastaamaan muiden tykitykseen ja ainut, joka pystyi sijoituksensa pitämään oli edellisvuoden mestaruutta puolustava Parviainen. Kierroksen loputtua Parviainen ja Kivimäki jakoivat johtoaseman yhteistuloksella -19. Putto ja Puumalainen saivat kolmannen sijan jaettavakseen yhteistuloksella -16. Homma selvä; voittoa haetaan jatkoväylien kautta. Epäonnisten rollien kautta puolustava mestari oli lyöty ja voitto Kivimäelle.

Myös B-lohkossa riitti jännitettävää loppuun asti. Naisissa Asikainen sai pitää kolmannen sijansa yhteistuloksella +4 mutta jahtikortissa 0-kierroksen pelannut Riikka Salmén nousi jakamaan sitä. Kärjessä Rajala otti Hirsimäen alkukierroksesta kiinni ja naiset pelasivat viimeiset kahdeksa väylää identtisesti päätyen molemmat lopputulokseen -2. Miesten tapaan siis myös naisten sarja ratkaistaan sudden deathilla. Identtinen pelaaminen jatkui vielä jonkin aikaa, kunnes Hirsimäki löysi uuden vaihteen ja nappasi voiton. Mastereissa selvittiin ilman sudareita mutta erot olivat pieniä. Voitto Riihelälle yhteistuloksella -11, toista sijaa jakoivat yhteistuloksella -10 Palsa sekä hienon nousun tehnyt Jarkko Ahlholm. Junioreissa erot olivat mastereiden kaltaiset ja voittoon heitti Lehtinen yhteistuloksella -12. Toisen sijan itselleen nappasi Kylliäinen yhteistuloksella -11. Kolmatta sijaa pitänyt Ihalainen putosi viidenneki ja palkintokorokkeelle nousi Tynkkysen upeasta holarista (väylä 3) huolimatta Loikkanen yhteistuloksella -9.